Reclama facuta de Nadia Comaneci la margarina Rama, interzisa la TV

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a interzis difuzarea spotului publicitar la margarina Rama, in care apare gimnasta Nadia Comaneci, iar postul de televiziune Antena 1 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru ca nu a incadrat intre coperti un material promotional cu Nadia Comaneci, care spunea ca sustine campania lansata de Rama – Campioni la micul dejun.

Membrii CNA au emis o decizie de intrare in legalitate in privinta spotului TV pentru margarina Rama, spot aferent campaniei “Campioni la micul dejun”, sustinuta de Nadia Comaneci, dupa ce aceasta campanie nu a respectat dispozitiile art. 120 alin. (2) si (3) din Codul audiovizualului.

Va prezentam mai jos textul dispozitiilor incalcate de campania Rama:

“(2) Nu se vor atribui alimentelor proprietati pe care acestea nu le poseda.

(3) In publicitatea pentru alimente adresata minorilor este interzisa folosirea celebritatilor, personalitatilor sau medicilor. Publicitatea la alimente adresata minorilor este definita in conformitate cu codul de autoreglementare al Consiliului Roman pentru Publicitate, depozitar al Codului etic pentru publicitatea adresata copiilor referitoare la produse alimentare”.

Desi in prezent posturile tv nu mai difuzeaza campania Rama la margarina, in care apare Nadia Comaneci, Consiliul National al Audiovizulului a hotarat intrarea in legalitate a campaniei, ceea ce echivaleaza cu interzicerea ei la difuzare pe TV. In urma cu trei ani, CNA a luat decizia ca toate spoturile la margarina sa precizeze ca se interzice consumul a mai mult de 20 de grame pe zi.