RECOMANDARI de la politistii locali pentru perioada CONCEDIILOR si a VACANTELOR

Agentii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 RECOMANDA tuturor cetatenilor ca in perioada CONCEDIILOR si a VACANTELOR sa respecte cateva sfaturi utile cu ajutorul carora pot fi evitate incidentele neplacute.

Astfel, politistii locali va sfatuiesc ca la plecarea in CONCEDIU sau in vacanta sa comunicati numai persoanelor de incredere atunci cand plecati de acasa pentru mai multe zile si sa rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte daca observa vreo persoana suspecta care se opreste in fata usii sau care incearca sa forteze deschiderea usii.

Citeste si: Vacanta de Sarbatori, momentul propice pentru spargatorii de locuinte. Vezi ce masuri trebuie sa iei cand pleci de acasa

De asemenea, politistii locali va recomanda sa inchideti si sa asigurati toate usile si geamurile locuintei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie etc., iar pregatirile de deplasare sa fie facute cat mai discret si, totodata, nu postati pe retelele de socializare, perioadele si locatiile in care va veti petrece concediul.

Citeste si: AMENZI de peste 20.000 de lei, aplicate in luna iunie de POLITISTII LOCALI

In ceea ce priveste siguranta copiilor in CONCEDII, agentii va recomanda sa acordati o atentie sporita supravegherii acestora, aglomeratia si mediul strain fiind factori de risc care pot favoriza pierderea lor. Totodata, este bine sa va asigurati ca stiu numele si adresa hotelului in care sunt cazati, precum si principalele reguli ce trebuie respectate in trafic, mai spun politistii locali. In plus, copiii trebuie supravegheati la joaca sau cand va aflati la cumparaturi sau in zone agglomerate. “Doar cateva clipe de neatentie sunt suficiente ca acesta sa dispara sau sa se accidenteze”, afirma politistii locali.

Sursa foto: libertatea.ro