Recompensa imensă pe care ar putea să o primească bărbatul care l-a trădat pe liderul ISIS

Persoana care a furnizat informaţii legate de locul în care se afla Abu Bakr al-Baghdadi urmează să primească o parte sau întreaga recompensă: 25 de milioane de dolari. Suma a fost promisă celor care ofereau informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, scrie Mediafax, care citează AFP.

Potrivit publicaţiei citate, al-Baghdadi a fost trădat de un membru din conducerea ISIS. Acesta din urmă fusese însărcinat cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”, potrivit lematin.ch.

Citește și: CINE ESTE “DISTRUGĂTORUL”, NOUL LIDER AL GRUPĂRII STAT ISLAMIC! FOTO ÎN ARTICOL

Bărbatul a fost prezent la raidul american din noaptea de sâmbătă spre duminică, când al-Baghdadi s-a detonat împreună cu doi dintre copii de-ai săi, după ce a fost încolţit într-unul dintre tunelurile de sub casă.

Potrivit AFP, persoana care a oferit informaţii importante privind locul în care se ascundea al-Baghdadi, precum şi detalii despre tunelurile secrete şi numărul paznicilor, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa. Această persoană s-a întors împotriva ISIS după uciderea unui membru al familiei sale de către gruparea jihadistă.

Sursa foto: BBC