Recompensa promisă de un oligarh rus pentru capturarea lui Vladimir Putin

Oligarhul rus Alex Konanikin a oferit o recompensă uriașă pentru persoanele care vor reuși să-l captureze pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Oferta a fost făcută publică pe contul LinkedIn al lui Konaikin în contextul războiului desfășurat în Ucraina, după comiterea a mii de crime de război.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanikin pe LinkedIn.

„Vladimir Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a mai scris Alex Konanikin.

Sursa foto: BBC