Recompensa uriasa pe capul celor care l-au ucis pe ambasadorul SUA in Libia

Statele Unite au oferit o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii ce ar putea duce la prinderea celor care au atacat consulatul american din Bengazi, in septembrie anul trecut, in care au fost ucisi doi diplomati, inclusiv ambasadorul SUA in Libia, si doi fosti ofiteri ai trupelor speciale.

Recompensa nu a fost facuta publica asa cum se intampla alte cazuri de acest gen, unde anuntul e postat pe siteul “Recompensele Justitiei”, din motive de securitate, informeaza BBC.

Informatia a iesit la iveala in urma unei scrisori trimise de Departamentul de Stat catre un legiuitor republican care facuse o interpelare in acest sens.Un oficial al Departamentului de Stat a spus ca, desi “oferta” nu a fost facuta publica, autoritatile s-au asigurat cei care investigheaza atacul o stiu si transmit la nevoie.

Atacul asupra consulatului american a fost initial pus pe seama unor proteste ce au degenerat in violente, in urma difuzarii unui film anti-islam produs in SUA – Inocenta Musulmanilor. Abia mai tarziu a iesit la iveala faptul ca atacul a fost organizat si pus in practica de una dintre militiile care s-au ridicat in Libia in urma revolutiei din 2011.

sursa foto: brasovultau.ro