RECOMPENSA URIASA PUSA PE CAPETELE LIDERILOR STATULUI ISLAMIC DIN TURCIA

Satui de ATENTATELE frecvente organizate de reteaua terorista a STATULUI ISLAMIC din TURCIA, oficialii de la Ankara au decis sa creasca miza pentru capturarea liderilor jihadisti.

RECOMPENSE totalizand 42 de milioane de lire turcesti (aproximativ 14 milioane de dolari) au fost puse pe capetele a 23 de teroristi, trei dintre acestia fiind cotati la 1,4 milioane dolari fiecare, anunta International Business Times, citat de Business24.

Lista terorii

Lista neagra intocmita de autoritatile turce ii include pe cei trei capi ai retelei teroriste si alti 20 de membri ai gruparii, dintre care cel putin 3 sunt femei. ILHAMI BALI este personajul pe care fortele de securitate de la Ankara vor sa puna mana cu orice pret, acesta fiind banuit ca este liderul suprem al retelei ISIL din TURCIA.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC A LANSAT UN NOU CLIP DE PROPAGANDA: TREI CAPITALE EUROPENE VIZATE DE JIHADISTI

Un alt terorist cotat la 1,4 milioane de dolari, MUSTAFA DOKUMACI, pare sa fie in spatele atacurilor indreptate impotriva oponentilor kurzi care lupta cu STATUL ISLAMIC in Siria si Irak. Pentru fiecare dintre ceilalti 20 de indivizi inclusi pe lista terorii din TURCIA, autoritatile de la Ankara ofera recompense de 530.000 de dolari in cazul in care informatiile oferite de public pot duce la capturarea acestora.

Stare de alerta

Masura adoptata de Ankara vine dupa ce autoritatile turce au fost criticate pentru lipsa de securitate din tara, mai multe ATENTATE TERORISTE organizate de STATUL ISLAMIC (ISIL), Partidul Muncitoresc al Kurzilor (PKK) sau extremistii de stanga au facut sute de victime in principalele orase ale tarii: Istanbul si Ankara.

Dokumaci este banuit ca ar fi orchestrat doua atentate teroriste in cursul anului trecut, unul dirijat impotriva militantilor de extrema stanga in Suruc si soldat cu 30 de victime din randul populatiei kurde si altul la un miting din Ankara, unde numarul mortilor s-a ridicat la 100 de persoane.

Militantii kurzi au acuzat oficialitatile de la Ankara ca nu au asigurat masurile de protectie necesare in cadrul acestor evenimente. Criticile nu vin doar de pe plan intern. Statul israelian a recomandat turistilor sa evite in perioada urmatoare Turcia, iar familiile militarilor americani stationati la baza aeriana Incirlik au fost evacuate in Germania de teama unor atacuri teroriste ale STATULUI ISLAMIC.

De asemenea, Washingtonul a emis o alerta de calatorie in Turcia pentru cetatenii americani.

Sursa foto: jurnalul