Record de temperatura la nivel mondial

A fost inregistrat un nou record de temperatura pentru planeta noastra. Specialistii americani de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOA), citati de CBS News, sustin ca in intreaga lume au fost doborate mai multe recorduri de temperatura.

Astfel, media temperaturii globale din luna august a atins 16,35 grade Celsius. Recordul precedent fusese stabilit in anul 1998.

Zonele cele mai afectate au fost in Oceanul Pacific, Oceanul Indian, iar unele regiuni din SUA, Europa si Australia nu s-au confruntat cu temperaturi atat de mari.

Citeste si: SISTEMUL SOLAR este inconjurat de o bula de gaz fierbinte

Amintim ca in luna iunie a acestui an, agentia guvernamentala americana pentru clima a informat ca temperaturile globale au fost cele mai mari din 1880, anul in care au inceput inregistrarile in acest domeniu, relateaza agentia DPA.

De asemenea, luna iunie a fost cea de a 352-a luna consecutiva cu o temperatura globala peste media secolului XX. Recorduri de caldura au fost inregistrate in Groenlanda, in unele zone din nordul Americii de Sud, din estul si centrul Africii si din sudul si sud-estul Asiei, a precizat Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei din SUA.

CITESTE SI: NASA a facut un ANUNT CUTREMURATOR. Toate guvernele trebuie sa se pregateasca! 

Temperatura medie terestra si de pe suprafata oceanului planetar a fost de 16,2 grade Celsius, comparativ cu media de 15,5 grade in secolul trecut, mai noteaza DPA.

Raportul autoritatilor americane vine in sprijinul avertismentelor date de climatologi potrivit carora omenirea se va confrunta pana la sfarsitul acestui secol cu cresteri de temperatura de 4 grade Celsius peste nivelul din epoca pre-industriala, in cazul in care nu este luata nici o masura preventiva.