RECTIFICARE BUGETARA: Premierul a anuntat ce ministere primesc bani in plus

NOUL GUVERN

Premierul Victor Ponta a anuntat marti, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Palatul Victoria, ce bani primesc unele institutii la prima rectificare bugetara din acest an. Ponta a declarat ca sunt asteptate rectificari bugetare pozitive.

“Este o rectificare pozitiva, cresc veniturile cu 1,07 miliarde lei, iar cheltuielile vor fi revizuite in crestere cu 1,34 miliarde lei”, a spus Ponta. De asemenea, se vor mai aloca 600 milioane de lei catre autoritatile locale pentru plata arieratelor. In schimb se vor taia 750 milioane de lei de la Ministerul Finantelor, de la capitolul “actiuni generale”, si 25 milioane de lei de la Ministerul Mediului.

Citeste si: VICTOR PONTA: In luna iulie am avut incasari de SUTA LA SUTA la buget. Rectificarea bugetara va fi POZITIVA

Premierul sustine ca in iunie, incasarile au fost de 99,7%, iar iulie sunt deja incasari de 100%. Nu-mi doresc decat ca acest trend sa se continue. Deficitul bugetar va fi pastrat la 2,2%, a mai spus Ponta.

Astfel, Ministerul Sanatatii va primi in plus 489 de milioane de lei, Ministerul Apararii va primi 400 de milioane de lei, iar Ministerul Educatiei va primi 150 de milioane lei in plus. De asemenea, Ministerul Economiei va primi 300 de milioane de lei in plus la rectificare.

Ce ordonatori de credite mai primesc bani in plus:

Casa Nationala de Sanatate: 166 de milioane de lei
Ministerul Transporturilor: 356 milioane
Afacerile Interne si Autoritatea Electorala Permanenta: 192 milioane lei
Ministerul Muncii: 42 milioane lei
Ministerul Culturii: 10 milione de lei
Ministerul Justitiei si Inalta Curte de Casatie si Justitie: 42 de milioane de lei.

Ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea spune ca a negociat cu CE un deficit bugetar de 2,2% si a precizat ca rectificarile sunt prevazute in deficit.

Guvernul se va reuni vineri pentru a aproba rectificarea bugetara anuntata. Urmatoarea rectificare bugetara va avea loc sfarsitul lui septembrie, a anuntat Ponta.