Redacția Charlie Hebdo amenințată, din nou, de al-Qaeda

Redacția publicației satirice franceze Charlie Hebdo a primit, din nou, amenințări din partea membrilor Al Qaeda după ce a republicat caricaturile cu profetul Mahomed. Anunțul a fost făcut de Site, un grup american specializat în monitorizarea organizațiilor jihadiste, informează presa internațională.

Charlie Hebdo a marcat începerea procesului de la Paris în care sunt judecați 14 inculpați prin republicarea caricaturilor cu Mahomed. Toți sunt suspectați în diferite grade de sprijin logistic pentru frații Saïd și Chérif Kouachi și pentru Amédy Coulibaly, autorii crimelor care au lăsat 17 morți, între 7 și 9 ianuarie 2015.

Raidul ucigaș împotriva lui Charlie Hebdo „nu a fost un incident unic”, avertizează Al Qaeda, referindu-se la „eroii frați Kouachi”, autorii atacului, care au executat atacul pentru filiala sa din Yemen înainte de a fi uciși de poliție.

”Președintele Macron „a dat undă verde” acestei reeditări”, acuză în continuare Al Qaeda. „Dacă libertatea dvs. de exprimare nu respectă niște limite, pregătiți-vă atunci să faceți față libertății acțiunilor noastre”, amenință organizația jihadistă.

Sursa citată precizează că și Stat Islamic a amenințat Charlie Hebdo cu represalii la începutul lunii septembrie, pentru același motiv.

Sursa foto: charlie hebdo