Redeschidere școli. Decizia finală a fost luată la Cotroceni

Decizia finală referitoare la redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie când se termină vacanța intersemestrială a fost luată, marți, la finalul ședinței de lucru care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, șeful DSU Raed Arafat împreună cu mai mulți miniștri.

Școlile se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care are loc la această oră, au declarat surse oficiale pentru hotnews.ro. Anunțul urmează să fie făcut de președintele Klaus Iohannis la finele ședinței de la Palatul Cotroceni.

Potrivit sursei citate, decizia de redeschidere a școlilor a fost luată prin consens. Astfel, decizia de redeschidere a școlilor va trebui reglementată printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, odată cu stabilirea mai multor norme sanitare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia va fi descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de rata de incidență cumulată. Iată care sunt cele patru scenarii:

Dacă rata de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală, fiind aşa-numitul ”scenariu verde”.

La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.

Dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

La peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online.

Sursa foto: realitatea