Redeschidere școli. Ministrul Educației a dezvăluit data la care s-ar putea redeschide, gradual, instituțiile de învățământ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit într-o convorbire purtată, luni, cu jurnaliștii de la hotnews.ro că data de 8 februarie este cea mai posibilă variantă pentru redeschiderea școlilor. Cîmpeanu a precizat că o decizie finală va fi luată în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Ministrul Educaţiei a declarat pentru sursa citată că, în prima etapă, ar putea reveni fizic preșcolarii de la grădinițe, elevii din învățământul primar și cei care au examene naționale.

„8 februarie este data planificată pentru reluarea cursurilor în semestrul 2, în învățământul preuniversitar și în învățământul universitar, coincidență, prima universitate are ca dată de redeschidere a semestrului 2 tot data de 8 februarie. Ministrul și ministerul își doresc deschiderea cât mai grabnică, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie. Criteriile: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și elemente specifice sistemului de învățământ – școli și grădinițe, urgențe pentru cei care au examene naționale, urgențe pentru cei care nu au putut derula învățământul online în condițiile minim așteptate. Toate aceste lucruri”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu toate școlile din România cu privire la riscurile, la elevii aflați în categorii de risc. Vom analiza evoluția epidemiologică împreună cu Ministerul Sănătății, cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei îndreptățiți să se pronunțe pe acest subiect, care trebuie luat în considerare în decizie și în analiză”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.

Sursa declarații: hotnews.ro