REDUCERE CAS: Sindicalistii CARTEL ALFA vor reducere la ANGAJAT, nu la ANGAJATOR

REDUCERE CAS. Reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel Alfa” nu sunt multumiti de actuala forma a legii care permite REDUCEREA CAS.

Acestia solicita o intalnire de urgenta, cu partenerii sociali, in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social (CNT), pentru a discuta despre oportunitatea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, se arata intr-un comunicat al confederatiei  Cartel Alfa.

“O reducere a CAS cu cinci puncte procentuale la angajator inseamna de fapt o reducere cu aproximativ 19% a contributiei la sistemul de pensii, adica in jur de 6 miliarde lei pe an, producand un deficit important la bugetul asigurarilor sociale. Consideram ca o astfel de masura trebuie cantarita extrem de bine si adoptata intr-o maniera in care sa isi atinga efectele pozitive scontate”, precizeaza comunicatul.

Citeste si: Reducerea CAS creeaza gaura mare in BUGET. PONTA anunta CIFRE mult mai mici!

Potrivit ‘Cartel Alfa’, reducerea contributiei ar trebui sa se faca pe partea angajatului, de aceeasi opinie fiind si reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene.

REDUCERE CAS. “Scaderea drastica a consumului in Romania duce la blocaj economic. Daca dorim ca aceasta reducere sa nu se duca cu predilectie catre buzunarul personal al proprietarilor, atunci ea trebuie operata la angajat’, se mai spune in comunicat.

Citeste si: GUVERNUL PUNE TUNURILE PE BOGATI. Se anunta CONTROALE la persoanele cu averi mari si venituri externe

Organizatia sindicala sustine, totodata, ca neimpozitarea profitului reinvestit trebuie aplicata pentru toate categoriile de investitii, nu doar la cele pentru linii tehnologice.

Sursa foto: realitatea.net