Reducerea CAS creeaza gaura mare in BUGET. PONTA anunta CIFRE mult mai mici!

Impactul reducerii CAS asupra BUGETULUI general consolidat este MULT MAI MARE decat anticipau oficialii guvernului PONTA. Astfel, numai pe anul in curs, diferenta intre estimarea initiala si cea oferita, astazi, de Ministerul Finantelor este de peste 300 milioane de lei!

Pe 2015, impactul negativ va fi de 6,48 miliarde de lei, conform proiectului de reducere a contributiei de asigurari publicat in aceasta dupa-amiaza pe site-ul Ministerului Finantelor.

Citeste si: PROIECTUL de LEGE privind REDUCEREA CAS, postat pe site-ul Ministerului de Finante

Inaintea aparitiei proiectului, oficialii guvernamentali anticipau ca anul acest golul la buget ca urmare a reducerii CAS cu 5 puncte procentuale va fi de 800 mil. lei, iar anul viitor de 5 miliarde de lei.

Pentru acest an, impactul asupra bugetului general consolidat este de 1,1 miliarde de lei (octombrie – decembrie), de 6,4 miliarde de lei in 2015, de 6,8 miliarde de lei in 2016 si de 7,1 miliarde de lei in urmatorii doi ani, potrivit expunerii de motive la proiectul pentru modificarea legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante.

Citeste si: Comisiile de buget au analizat noile conduceri ale BNR si SRR

Sursa foto: tribuna.ro