Reducerea CAS le strica vacanta parlamentarilor. Senatul este prima camera sesizata

SENATUL a RESPINS proiectul de lege privind SECURITATEA CIBERNETICA, dupa deciza CC

Legea privind reducerea CAS le strica vacanta parlamentarilor. Senatul va dezbate, luni, legea privind reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, ca prima camera sesizata, apoi va fi randul deputatilor. Presedintele Camerei, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca legea va ramane cel mai probabil in forma actuala, urmand a trece fara nicio modificare.

„Consideram ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale trebuie aplicata chiar de anul acesta si putem sa ne permitem acest lucru”, afirma, in iunie, premierul Victor Ponta.

Mondo News iti recomanda si: TARICEANU: Legea privind reducerea CAS ar putea fi readoptata fara modificari

Guvernul a dat, in iunie, legea care prevede ca CAS-ul redus se va aplica de la data de 1 octombrie, iar Parlamentul a adoptat-o la inceputul lunii iulie. Toate partidele au declarat ca o sustin. Ulterior, Traian Basescu a declarat ca nu este de acord cu aceasta lege si a trimis-o inapoi in Parlament.

„Liderii marilor formatiuni politice de la putere si de la opozitie sunt la fel de iresponsabili si mincinosi. Clameaza reducerea CAS-ului si vor baga tara in criza”, a declarat Traian Basescu.

Citeste si: DRAGNEA: REDUCEREA CAS este folosita de BASESCU, PNL si PDL ca “MOTIV ELECTORAL”

Seful statului a trimis legea inapoi la Parlament pe 23 iulie si a cerut sa fie respinsa, insa s-a lovit de vacanta parlamentara. De precizat ca orice intarziere face aproape imposibila aplicarea reduceri CAS de la 1 octombrie, daca presedintele se va folosi si de cealalta parghie, atacul la Curtea Constitutionala, potrivit Digi 24.

In cele din urma, a fost convocata o sesiune extraordinara pe ultima suta de metri a vacantei parlamentare.

Foto: Romania Libera