Reducerea TVA la paine la 9%, convenita cu delegatia FMI. OUG se aplica de la 1 septembrie

Ordonanta de Guvern privind reducerea TVA la paine la 9% a fost convenita, luni, intre autoritatile romane si delegatia FMI, a anuntat premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata luni seara. Reducerea TVA la paine va intra in vigoare de la 1 septembrie si nu este o masura temporara.

“TVA la paine va fi redusa la 9%. Eventualul impact negativ asupra bugetului de stat este compensat de o crestere convenita la accizele la alcool si la bunurile de lux. Eu voi avea discutii cu asociatiile de producatori si le voi spune ca intr-un termen rezonabil aceasta masura de stimulare isi produce efectele. FMI-ul a fost sceptic cu privire la reducerea evaziunii fiscale dupa aplicarea acestei masuri”, a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

“Sper sa se dovedeasca un angajament de succes. Ma bazez pe un parteneriat intre Guvern si asociatiile de producatori. Esecul va condamna extinderea unui astfel de sistem si la alte domenii, nu doar la paine. Daca va reduce intr-adevar evaziunea fiscala, in mod sigur succesul acestui proiect ne va ajuta sa extindem si la alte categorii”, a mai spus premierul.