REDUCERI DE PRETURI in 35 MAGAZINE din marile centre comerciale din Sectorul 6

Un numar de 35 de firme, majoritatea detinand magazine in marile centre comerciale din Sectorul 6, vor aplica de joi reduceri, a anuntat Primaria Sectorului 6. Potrivit sursei citate, este vorba despre firme care detin magazine in centrele comerciale AFI Cotroceni, Plaza Romania, Carrefour Orhideea, Auchan Drumul Taberei, Militari Shopping Center sau Cora.

Firmele au depus la Biroul Unic al Primariei Sectorului 6 notificari care le permit vanzarile produselor anuntate sub denumirea Țsoldare/solduri”. In aceasta categorie intra doar produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, mai spune sursa citata.

Citeste si: Magazinele incep REDUCERILE de toamna-iarna

Societatile comerciale trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a li se permite vanzarile cu pret redus, in conformitate cu OUG nr. 99/2000. Astfel, comerciantii sau persoanele imputernicite de catre acestia trebuie sa completeze doua formulare de notificare – unul se depune la sediul Primariei, iar celalalt se pastreaza la sediul structurii de vanzare, pentru a putea fi prezentat organelor de control.

De asemenea, potrivit prevederilor legale, vanzarile de soldare pot fi realizate numai in decursul a doua perioade pe an, stabilite de comerciant, in intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie si 1 august – 31 octombrie, pe o perioada de maximum 45 de zile.

Citeste si: SUMA FABULOASA cheltuita de romani pentru petrecerea REVELIONULUI in statiunile din tara

Stocul de produse propus pentru soldare trebuie sa fie constituit in prealabil, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data de debut a vanzarii, si nu va fi reinnoit dupa constituire sau in cursul vanzarilor de soldare.