REFERAT DNA: VLAD MOISESCU a exercitat TRAFIC de INFLUENTA si la nivelul Guvernului TARICEANU

Procurorii DNA sustin ca VLAD MOISESCU, fost trezorier al PNL, a exercitat acte de trafic de influenta si la nivelul Guvernului condus de CALIN POPESCU TARICEANU, pentru angajarea unor inalti functionari in ministere si companii de stat, carora le pretindea in schimb diverse sume de bani.

“Activitatea lui Vlad Moisescu nu s-a limitat la nivelul Primariei sectorului 1 Bucuresti, ci s-a extins si la nivelul Guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu, in sensul ca exercita acte de trafic de influenta determinand angajarea unor functionari de rang inalt (secretari de stat sau directori de agentii si companii de stat) in functii de conducere in ministere, companii, etc., iar in schimbul acestei activitati pretindea si primea diverse sume de bani de la acestia”, se arata in referatul prin care procurorii DNA solicita arestarea preventiva a lui Vlad Moisescu si a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

CITESTE SI: INTERCEPTARI DNA: GHITA catre MOISESCU: Ai vazut ca mi-am bagat nitel coada in sectorul 1? Un pic, asa, cu campania!

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu (consiliera lui Chiliman) si Ion Brad (consilier local), care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme de catre Primaria sectorului 1.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

CITESTE SI: MITA IMPARTITA: 30% CHILIMAN, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1(surse)

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.