REFERENDUM CRIMEEA: Ucraina isi recheama ambasadorul din Rusia si mobilizeaza armata

Ucraina a decis sa isi recheme ambasadorul din Rusia in urma referendumului organizat duminca in Crimeea.

Ucraina si-a rechemat luni ambasadorul de la Moscova in urma referendumului organizat duminica in peninsula separatista Crimeea care a aprobat alipirea acesteia la Rusia.  “Tinand cont de situatia cu privire la Crimeea si de necesitatea de a discuta anumite aspecte internationale ale crizei, Ucraina isi recheama pentru consultari ambasadorul din Rusia, Volodimir Elcenko”, a anuntat Ministerul ucrainean de Externe intr-un comunicat.

Citeste si: SOS Crimeea! Impresii de pe Euromaidan: Ne gandim la razboi, dar poate il vom evita. Cazacii sunt de partea noastra!

Mai mult, astazi, presedintele interimar de la Kiev, Olexandr Turcinov,  in calitate de comandant suprem al fortelor armate, a dispus mobilizarea partiala a militarilor pentru a face fata “ingerintei Rusiei in afacerile interne ale Ucrainei”. Parlamentarii din Ucraina au aprobat, de asemenea, alocarea sumei suplimentare de aproape 6,9 miliarde de grivne (530 de milioane de euro) pentru a asigura capacitatea de lupta a fortelor armate.

Sursa foto: reportervirtual.ro