REFERENDUM IRLANDA: 63,3 la suta dintre irlandezi au votat in FAVOAREA LEGALIZARII CASATORIILOR intre PERSOANELE DE ACELASI SEX

Irlandezii au votat in marea majoritate in FAVOAREA LEGALIZARII CASATORIILOR intre PERSOANELE DE ACELASI SEX, proportia celor care au spus “da” fiind de 63,3 la suta, fata de 37,7 la suta care s-au declarat impotriva, in conditiile in care se mai asteapta rezultatele din doar trei circumscriptii electorale, din totalul de 43, relateaza Agerpres.

Datele publicate sambata de postul national de televiziune RTE indica acelasi rezultat, potrivit AFP.

Anterior, arhiepiscopul Dublinului, Diarmuid Martin, declarase, potrivit EFE, ca raspunsul dat de electoratul irlandez in FAVOAREA CASATORIILOR intre PERSOANE DE ACELASI SEX este un exemplu de “revolutie sociala” care se petrece “de ceva vreme” in aceasta tara si a recunoscut ca Biserica Catolica trebuie sa reactioneze la aceste schimbari.

Citeste si: MARSUL DIVERSITATII: Aproximativ 600 de PERSOANE au participat la PARADA

Martin a apreciat ca a sosit momentul ca ierarhia catolica sa inceapa un proces de dezbatere profunda si de “revizuire a realitatii”. El a adaugat ca liderii Bisericii Catolice trebuie sa gaseasca “un nou limbaj” pentru a transmite mai eficient mesajul bisericii, mai ales catre cei tineri, al caror vot s-a dovedit crucial la acest REFERENDUM.

Citeste si: IRLANDA: REFERENDUM referitor la casatoria intre persoanele de acelasi sex

In timpul campaniei pentru REFERENDUM, Biserica Catolica — sprijinita de un numar redus de grupuri conservatoare, antiavort si de o minoritate de senatori si deputati — a sustinut ca mariajul intre PERSOANE DE ACELASI SEX atenteaza la valorile familiei traditionale si va modifica radical procesele de adoptie si maternitatea, afectand in acelasi timp drepturile minorilor.

Sursa foto:polisblog.it