REFERENDUMUL organizat duminica in GRECIA este CONSTITUTIONAL

Consiliul de Stat din Grecia, cea mai inalta instanta administrativa a tarii, a respins vineri un recurs impotriva legalitatii referendumului ce va avea loc duminica, inlaturand astfel orice obstacol juridic in calea acestei consultari decise de catre guvern in legatura cu propunerile creditorilor internationali, relateaza AFP si Reuters.

”Respins”, a declarat Nikolaos Sakellariou, judecatorul care prezideaza Consiliul. ”Referendumul va avea loc”, a adaugat el.

Recursul fusese depus miercuri de catre doua persoane particulare, dintre care una este un fost judecator al Consiliului de Stat, apropiat, potrivit presei, partidului de dreapta Noua Democratie, care se pronunta in favoarea unui vot ”DA” la referendum, in timp ce guvernul face campanie pentru un vot ”NU”.

CITESTE SI: TSIPRAS indeamna CETATENII GRECI respinga “santajul” creditorilor: Va indemn sa spuneti «NU» la REFERENDUM

Autorii sesizarii cerusera Consiliului de Stat sa anuleze referendumul deoarece organizarea sa, in opinia lor, incalca Articolul 44, Alineatul 2, din Constitutie, conform caruia nu se poate face apel la referendum in chestiuni privind ‘finantele publice’.

CITESTE SI: CRIZA in GRECIA: Problemele nu vor disparea nici in 2020, cand datoria tarii va ajunge la 150% din PIB

Alegatorii vor trebui sa raspunda duminica la intrebarea: “Trebuie acceptata propunerea inaintata de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International in cadrul reuniunii Eurogrup de la 25 iunie?”.

 Sursa foto www.b1.ro