Refuz cu repetiție! Elena Udrea şi Alina Bica nu primesc statut de refugiat în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au pierdut încă o luptă cu Instituția de migrație din Costa Rica. Celor două le-a fost refuzat pentru a doua oară statutul de refugiat politic în Costa Rica, potrivit româniatv.net.

Surse din Costa Rica au precizat că dosarele prin care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea şi fosta șefă a DIICOT, Alina Bica cer refugiu politic în Costa Rica se judecă la Tribunalul Administrativ. Comisia pentru refugiu şi azil politic în Costa Rica a respins o nouă cerere a Elenei Udrea la solicitarea pentru azil politic în Costa Rica.

Elena Udrea a fugit din țară în Costa Rica la începutul anului trecut, chiar înainte de a afla condamnarea dată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul “Gala Bute”. Ea a primit 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Fosta șefă a procurorilor DIICOT, Alina Bica, are și ea o condamnare în lipsă la patru ani, fiind găsită vinovată de favorizarea făptuitorului.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, în Costa Rica, pe 3 octombrie 2018, după ce au fost reținute pe stradă, de polițiști de la filiala locală a Interpol. Cele două au părăsit penitenciarul din capitala costaricană San Jose, în Ajunul Crăciunului, după ce Înalta Curte le-a suspendat pedeapsa cu închisoarea dată în ţară, iar Tribunalul Bucureşti a decis anularea cererii de extrădare.

Sursa foto: adevarul