Regalfermierul.ro – tot de aici puteți beneficia de sfaturile și experiența necesară pentru a face cele mai bune alegeri și achiziții

Agricultura nu se face doar cu o sapa si o grebla. Este nevoie de multa indemanare si o investitie initiala destul de serioasa, insa daca agricultorul alege magazinul potrivit, totul va fi in regula. Regalfermierul.ro este locul de unde cumpara intotdeauna profesionistii, tot de aici puteti beneficia de sfaturile si experienta necesara pentru a face cele mai bune alegeri si achizitii!

Primavara si vara sunt anotimpuri bune pentru agricultura. Pentru a face acest lucru corect, trebuie sa utilizati uneltele potrivite de gradina. Atata timp cat folositi uneltele si echipamentele potrivite in gradina voastra, totul in gradina poate fi plantat eficient.

De la prepararea de ierburi si legume delicioase pana la ingrijirea florilor frumoase din gradina , nu puteti face nimic bine cu unelte proaste, nepotrivite.

Gradinaritul necesita diverse instrumente si echipamente pentru a crea un spatiu frumos in jurul casei. Atata timp cat folositi instrumentele si echipamentele corecte in gradinarit, puteti planta eficient orice in curtea voastra. De la producerea de legume si ierburi delicioase pana la mentinerea florilor frumoase, nu se poate face acest lucru corect cu unelte slabe.

Multi proprietari folosesc sisteme de irigare in pamant pentru a-si mentine gazonul luxuriant si verde in timpul sezonului cald. Intretinerea si reglajele regulate nu numai ca va mentin gazonul in stare perfecta, dar ajuta si la prevenirea risipei de apa.

Un sistem de irigare functional este o parte importanta a mentinerii unui gazon si peisaj bine intretinut si sanatos. Un sprinkler nealiniat poate cauza pete maro in unele zone. Un sistem care nu este presurizat corect va poate risipi apa si banii, lista poate continua.

In primul rand, aveti nevoie de ceva de sapat in sol, astfel incat sa puteti planta orice seminte sau rasaduri. Cateva dintre uneltele de gradina care fac acest lucru sunt mistriile, lopetile, bolurile si greblele de gradina. Fiecare face o anumita treaba.

De exemplu, veti avea nevoie de o grebla sau o lopata de gradina pentru a sparge in prealabil solul si a-l pregati pentru plantare. Ce folositiet? Poate depinde daca ai o zona de gradina mica sau mare sau cat de tare este solul pe care planuiti sa il lucrati in gradina.

Pe un petic mic de sol, o lopata va curata, cel mai probabil, buruienile. Apoi, pentru intretinerea gradinii, sunt necesare un furtun de gradina, masina de tuns buruieni si stropitoare cu apa.

Daca recoltati fructe si legume, adaugarea unei roabe sau a unui carucior la echipamentul  de gradinarit ar putea fi o idee buna. Astfel, puteti aduce uneltele si echipamentele de gradina si munca din gradina va fi mai usoara.

Concluzia este ca, daca intentionati sa cultivati o gradina, aveti nevoie de uneltele potrivite, cu puterea si functia potrivite pentru a planta, ingriji si recolta. Amintiti-va sa le depozitati corespunzator. Curatati si indepartati murdaria de pe uneltele de gradina inainte de a le depozita, pentru a preveni rugina si deteriorarea.

Ce alte unelte mai avem nevoie in gradina?

O mistrie este o lopata mica folosita pentru a sapa gropi mici pentru plantarea semintelor, pentru a masura adancimile in sol si pentru a sapa buruieni dure. Cautati o mistrie cu o lama ingusta si robusta (otelul inoxidabil este o optiune buna) care sa taie usor pamantul, precum si una care sa aiba o prindere confortabila. Este cel mai bun prieten al unui gradinar.

Un cultivator manual este ca o mini furca de gradina, adesea cu trei dinti. Este util pentru zgarierea pamantului, pentru a indeparta buruienile mici si pentru a deranja solul, atat in gradina, cat si intr-un recipient.

O furca de gradina este utila pentru rasturnarea solului si a compostului, saparea culturilor de radacini si impartirea plantelor perene. Dintii sai lungi, metalici, ii permit sa patrunda cu usurinta in sol si sa evite pietrele mai mici care ar sta in calea unei lopati.

Un instrument cheie in arsenalul unui gradinar, o lopata, are o lama ascutita, rotunjita si este utila pentru sapat gropi si pentru a muta solul. O cazma este un tip de lopata care are o lama dreapta si plata si este buna pentru a sapa gauri cu laturi drepte, a taia radacini, a indeparta plantele si buruienile si pentru a face margini.

Sapatul nu este usor, asa ca acordati atentie calitatii aici. Atunci cand alegeti o lopata sau o cazma, cu cat manerul este mai lung, cu atat veti avea mai multa parghie. Cautati metal forjat cu o margine ascutita a lamei.

Sapa este folosita pentru a indeparta buruienile cu radacini putin adanci. De asemenea, este folosit pentru a crea brazde pentru plantarea semintelor si pentru a sparge bulgari de sol. Capetele de sapa vin in multe forme si dimensiuni diferite. Asigurati-va ca capul metalic este bine fixat de maner. Un maner din lemn neted va rezista la aschiere.

O grebla de gradina sau o grebla de pamant are dinti metalici si este folosita pentru netezirea solului si curatarea gradinii de resturi sau pietre mici. S-ar putea sa nu considerati manusile esentiale, dar o pereche buna de manusi poate ajuta la prevenirea veziculelor si taierilor si va va mentine mainile curate. Desigur, exista cu siguranta ceva de spus despre simtirea murdariei dintre degete! Pentru sapat, cautati manusi care au impermeabilizare de-a lungul palmei si degetelor. Multi gradinari folosesc manusile de nitril deoarece se simt mai confortabil.

La regalfermierul.ro toate acestea sunt disponibile, iar calitatea este intotdeauna pe masura preturilor!