“Regele asfaltului” din Banat, prins de procurori in Capitala. Georgica Cornu este suspectat de evaziune fiscala

Omul de afaceri Georgica Cornu, supranumit “regele asfaltului” din Banat, a fost prins, joi, de procurori in Capitala, la cateva ore dupa ce au descins in vila acestuia, potrivit romaniatv.net.

Georgica Cornu, fostul iubit al prezentatoarei TV Marina Almasan, alaturi de mai multe persoane din Strehaia, care fac comert ilegal cu facturi si alti complici, este suspectat intr-un dosar instrumentat de DIICOT Timisoara de evaziune fiscala prin care s-a adus bugetului de stat un prejudiciu de peste 60 de milioane de lei. Potrivit procurorilor, suspectii ar fi livrat cantitati enorme de marfa catre firma lui Georgica Cornu. Banii ar fi fost incasați de “regele asfaltului” din Banat prin facturi false.

Trupe speciale si politisti timisoreni au descins, joi, la vila de langa Timisoara a lui Georgica Cornu, dar si la sediul firmei sale Izometal-Confort si la mai multe adrese din Timisoara, Targu Jiu si Strehaia.

Georgica Cornu va fi dus, joi, adus la audieri in Timisoara, dupa ce a fost identificat si prins de procurori in Capitala.

Ancheta in acest dosar a fost inceputa de DIICOT Timisoara in anul 2012 dupa ce un fost contabil al lui Cornu a denuntat afacerile ilegale ale acestuia.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.

Citeste si: PERCHEZITII in Timis, Mehedinti si Gorj intr-un caz de evaziune. Este vizat si afaceristul Georgica Cornu

Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Georgica Cornu a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari in mai multe orase din tara. In anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.

In anul 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014, Cornu a castigat al treilea mandat in fruntea aceleiasi institutii.

Sursa foto: arq.ro