Regele Charles, diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul a fost făcut, luni dimineață, de Palatul Buckingham, iar, conform comunicatului de presă remis presei în data de 6 februarie 2024, suveranul britanic a început deja tratamentul specific acestei maladii.

În comunicatul de presă oficial nu se precizează care este tipul de cancer de care suferă regele Charles al III-lea al Marii Britanii, însă este dezvăluit faptul că boala a fost descoperită în timpul intervenției chirurgicale pe care suveranul a suferit-o, recent, la prostată.

Dar este sigur că nu este vorba de un cancer la prostată. Comunicatul de presă oficial lnu precizează, însă, unde este localizată boala, sau cât de avansată este afecțiunea de care suferă regele Charles al III-lea al Marii Britanii. Acesta va fi tratat ca un „pacient ambulatoriu”, ceea ce înseamnă că nu va trebui să rămână în spital în timpul tratamentului. Regele și-a început tratamentul luni și „rămâne acasă la Londra în această seară”, a confirmat un purtător de cuvânt.

“În timpul recentei intervenţii medicale a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată care suscita îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să-şi amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat şi de actele oficiale ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenţia rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete. Majestatea Sa a ales să împărtăşească diagnosticul său pentru a preveni speculaţiile şi în speranţa că poate ajuta la înţelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectaţi de cancer”, se arată în comunicatul oficial remis presei, luni, de Palatul Buckingham.

Sursa foto: BBC