Regele cocainei, arestat! Boss-ul ‘Ndrangheta evadase acum doi ani din pușcărie

Rocco Morabito, supranumit și ”Regele Cocainei”, a fost arestat luni în orașul brazilian Joao Pessoa, la doi ani distanță după ce reușise o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Uruguay acolo unde aștepta extrădarea în Italia, informează presa internațională.

Rocco Morabito este unul dintre șefii organizaţiei mafiote italiene ‘Ndrangheta și a fost arestat în urma unei anchete comune pusă la cale de Italia și poliția federală a Braziliei. „Există dovezi despre implicarea lui Rocco Morabito în traficul de droguri între Brazilia și Europa încă din anii 1990″, au declarat reprezentanții poliției braziliene.

Rocco Morabito a fost arestat cu un alt fugar, în urma unei acțiuni la care au participat autoritățile italiene și americane. Morabito este acuzat că a asigurat transportul de droguri în Italia și vânzarea lor în Milano, precum și că a încercat să importe 592 kilograme de cocaină din Brazilia în 1992 și 630 kilograme un an mai tarziu. ”Regele Cocainei” era căutat de autorități din 1994 și a fugit inițial în Brazilia și se crede că a locuit în Uruguay din 2002, după ce a intrat în țară cu un pașaport brazilian fals. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în lipsă în Italia. A trăit sub o identitate falsă timp de treisprezece ani într-un oraș uruguayan, a fost arestat la un hotel din Montevideo în septembrie 2017.  În ianuarie 2019, Morabito și alți trei deținuți au scăpat printr-o gaură din acoperișul închisorii.

Sursa foto: captura video