Regele Mihai a fost înmormîntat! Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum

Regele Mihai a fost înmormântat sâmbătă. Zeci de mii de români au fost alături de Regele Mihai pe ultimul drum al Maiestății Sale. Oamenii au aplaudat și au strigat numele Regelui și au făcut covor de flori în fața cortegiului funerar.

Dimineață, în jurul orei 10.00, un scurt serviciu religios a fost oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. După aceea, sicriul a fost scos din Sala Tronului și a avut loc o slujba religioasă în față Palatului Regal.

Apoi s-a format un cortegiu funerar, care a mers pe jos, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei, până la Catedrala Patriarhală, unde a avut loc slujba de înmormântare. Peste 20.000 de români au fost prezenți la Palatul Regal și pe traseul cortegiului spre Patriarhie, notează Mediafax.

Citește și: DOLIU NAȚIONAL ÎN ROMÂNIA! OBLIGAȚIILE INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI RECOMANDĂRI

Cortegiul funerar a fost întâmpinat de zeci de mii de români care aruncau flori înspre sicriu, strigau cât puteau de tare “Regele Mihai” și au aplaudat aproape tot drumul parcurs până la Catedrala Patriarhală. În spatele familiei și oficialităților, românii s-au grupat și și-au condus Regele pe ultimul drum.

De la Catedrala Patriarhală, regele Mihai a fost dus la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Română, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff, Sos. București-Ploiești. Ulterior a fost transportat cu Trenul Regal, de la București la Curtea de Argeș.

La ora 20.00, sicriul regelui Mihai a fost coborât în criptă în timp ce au fost intonate imnul României și cel regal. Militarii au tras 21 de salve de tun în timp ce fanfara a interpretat imnul. Un moment impresionant.

“Cu profund regret, am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate și curaj, și-a reprezentat țara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de mulțimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar, o autentică expresie a iubirii și respectului românilor față de Regele Mihai I. Sunt convins că va rămâne în memoria națională drept un reper de integritate, un simbol al solidarității și al aspirației către libertate”, a transmis pe Facebook președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: libertatea