Regele Mihai, Cetatean de Onoare al comunei Stremt de pe Valea Geoagiului

Regele Mihai a primit titlul de Cetatean de Onoare al comunei Stremt. Placheta i-a fost inmanata Altetei Sale Regale Principele Radu, in cadrul unei ceremonii organizate, miercuri, in Parcul Regal din localitatea de pe Valea Geoagiului, la eveniment luand parte satenii si toti consilierii locali, trnasmit agentiile de presa.

Festivitatile au debutat printr-un ceremonial ce a inclus ridicarea drapelului regal si intonarea imnului regal, precum si o slujba religioasa. Principele Radu le-a spus autoritatilor locale despre bucuria pe care a avut-o Regele Mihai cand, in august, a primit vestea ca i-a fost acordat acest titlu.

“Daca Coroana Romana, in 150 de ani atat de grei, reuseste sa-i inspire pe cei de astazi atat de vibrant precum o face este datorita legaturii ei cu cea mai profunda partea a societatii romanesti — comunitatea mica. De aceea, veti gasi in toate satele si comunele Romaniei o urma de regalitate de la una din cele cinci generatii de pana acum si tot asa, invers, in inima membrilor familiei regale veti gasi multe reprezentari spirituale, sentimentale ale comunitatilor din tara”, a afirmat Principele Radu.

Citeste si: Principesa MARGARETA si principele RADU au participat la slujba de comemorare a Regelui CAROL I

El a mentionat ca, alaturi de Principesa Margareta, va reveni la Stremt pentru a planta doi copaci in Parcul Regal pentru a da “un bun exemplu despre cum trebuie cu rabdare si cu viziune recladita natura”. De altfel, Principele Radu a apreciat ca Parcul Regal, inaugurat in aceasta vara, este facut numai din elemente naturale: piatra, lemn, pamant, iarba si un fel de caramida.

Totodata, Principele Radu a promis ca va reveni pentru a face o donatie de carti Bibliotecii Comunale. Pana atunci a donat insa o suta de volume, in numele editurii Curtea Veche, bibliotecii scolii din localitate. El a asistat si la un scurt program artistic sustinut, la scoala, de elevi.

CITESTE SI: PRINCIPESA MARGARETA: Am incredere ca Senatul Romaniei va consolida exercitiul democratic

Potrivit primarului Traian Stefan Popa, hotararea de a se conferi acest titlu de cetatean de onoare de catre Consiliul Local Stremt a survenit in urma unei discutii avute cu unul dintre cei mai in varsta localnici, Ioan Patranjan, de 88 de ani, fost sef al garzii Regelui Mihai.

Principele Radu va participa, miercuri, si la o serie de evenimente organizate de Ziua Regalitatii la Alba Iulia, la implinirea a 92 de ani de la incoronarea ca suverani ai Romaniei Mari a Regelui Ferdinand si Reginei Maria. Programul “Sarbatorii incoronarii” cuprinde un serviciu religios oficiat la Catedrala Reintregirii, vernisajul expozitiei “Comoara regasita. Portretele Regale de la Alba Iulia” la Sala Unirii si un concert simfonic sustinut de Filarmonica de Stat Sibiu la Casa de Cultura a Sindicatelor. 

Foto: ziarulunirea.ro