REGELE MIHAI implineste astazi 94 de ani

REGELE MIHAI IMPLINESTE astazi 94 de ani. Cu acest prilej, Regele este sarbatorit cu CONCERTUL REGAL CARITABIL de la ATENEUL ROMAN, organizat de FUNDATIA PRINCIPESA MARGARETA A ROMANIEI, in prezenta Familiei Regale.

Pe 25 octombrie 1921, s-a nascut, la Sinaia, Regele Mihai, fiu al principelui mostenitor CAROL (viitorul rege Carol al II-lea) si al PRINTESEI ELENA. Mihai a mostenit de la nastere titlurile de principe al Romaniei si principe de Hohenzollern-Sigmaringen.

El a DOMNIT IN DOUA RANDURI, intre 20 iulie 1927 si 8 iunie 1930, precum si intre 6 septembrie 1940 si 30 decembrie 1947, cand a fost fortat sa abdice de guvernul condus de Dr. PETRU GROZA. In aceeasi zi a fost instaurata REPUBLICA POPULARA.

CITESTE SI: SOTIA REGELUI MIHAI, REGINA ANA IMPLINESTE 92 DE ANI. CE URARI A PRIMIT CEA MAI LONGEVIVA SOTIE DE REGE DIN ISTORIA ROMANIEI

In ianuarie 1948 a plecat in EXIL, dup ace i-a fost retrasa CETATENIA ROMANA. S-a casatorit cu principesa Ana de Bourbon-Parma si s-au stabilit dupa mai multe peregrinari in Elvetia. Cuplul are cinci fiice, principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria.

Dupa Revolutia din 1989 a fost oprit de REGIMUL ION ILIESCU sa intoarca in tara, cu exceptia Pastelui din 1992, cand a atras multimi entuziaste venite sa-l vada. Abia sub presedintia lui EMIL CONSTANTINESCU, in 1997, si-a primit inapoi cetatenia romana.

La implinirea varstei de 90 de ani, la 25 octombrie 2011, REGELE MIHAI a tinut un discurs impresionant in Parlamentul Romaniei. 

Sursa foto: Cotidianul