REGELE MIHAI, mesaj de Craciun: Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare

Regele Mihai face aluzie in mesajul de Craciun pentru romani la scandalurile ce au vizat anul acesta Casa Regala. “Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji”, arata Regele Mihai. 

Concret este o referire directa la cele doua mari scandaluri care au afectat familia regala in 2015: excluderea din familie a Printului Nicolae din motive inca necunoscute, dar si retragerea unor figuri marcante din Alianta pentru Restaurarea Monarhiei. 

“In anul 1940, m-am adresat voua de Craciun pentru prima oara. Am traversat aproape un secol impreuna, iar astazi intoarcem inca o pagina din viata tarii noastre. Suntem in ajunul sarbatorii nasterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji. Exemplul de iubire si credinta al Familiei Mantuitorului se aseaza frumos alaturi de viasa noastra de zi cu zi. Multe sunt diferite fata de acum doua mii de ani, dar multe au ramas la fel, in lumea oamenilor. Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare”, scrie regele Mihai in mesajul sau traditional de Craciun. 

CITESTE SI: Mesajul PATRIARHULUI DANIEL de Craciun si Revelion

Doar ca parte din acesta face referire directa la cele doua mari scandaluri care au afectat familia regala in 2015. 

Una dintre acestea excluderea Printului Nicolae. Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de “Principe al Romaniei” si calificativul de “Alteta Regala”. 

Mai mult, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in condițiile in care Prințul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului. Decizia nu a fost nici pana acum motivata oficial, fapt ce a dat nastere in presa a numeroase speculatii in legatura cu ceea ce s-a intamplat la casa regala. 

Potrivit flux 24, Margareta si Radu ar fi fost speriați de perspectiva ca logodnica lui Nicolae sa dea nastere unui baiat, fapt care ar fi schimbat jocurile de putere din Casa Regala si, mai ales, ar fi pus sub semnul intrebarii planul celor doi sa conduca Casa in continuare in timp ce Regele este bolnav si exilat in continuare in Elveția. 

Un alt eveniment care a umbrit Casa Regala anul acesta a fost scandalul de la Alianța Naționala pentru Restaurarea Monarhiei. La 19 decembrie, Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv a anunțat intr-o postare pe Facebook ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, al carei co-presedinte era la acel moment. 

Marilena Rotaru l-a acuzat pe celalalt co-presedinte al asociației, Catalin Serban, de faptul ca sustine o “anexare politica”.

Sursa foto: historia