Regele Mihai reactioneaza la arestarea fiicei sale, principesa Irina

regele_mihai_principesa_irina

Casa Regala a reactionat, vineri, la arestarea fiicei regelui Mihai de catre autoritatile din SUA, pentru organizarea de lupte cu cocosi si pariuri ilegale, infractiune pentru care principesa Irina risca 5 ani de inchisoare.

Regele Mihai este profund instristat de arestarea fiicei sale, principesa Irina, de catre autoritatile din SUA, dar aduce aminte de prezumtia de nevinovatie si asteapta de la autoritatile si justitia din Oregon o solutie justa, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

“Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa. Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz. Majestatea Sa spera, de asemenea, ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze, asa cum este legal si moral, de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment”, se arata in comunicat.

Reamintim ca politia federala a statului Oregon a descins, joi, la locuinta principesei Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, si a sotului sau, John Wesley Walker, fost adjunct de serif. Acestia au fost arestati pentru organizarea de lupte ilegale cu cocosi. 

Irina Walker, in varsta de 60 de ani, este cunoscuta drept Irina Kreuger, una dintre fiicele ultimului rege al Romaniei, Mihai. Fiica regelui Mihai si sotul sau, 67 de ani, urmeaza sa fie adusi in fata unui judecator vineri, in acelasi caz urmand a fi judecate alte 12 persoane din Oregon.

Foto: Realitatea TV