Regele Mihai s-a întors acasă pentru totdeauna! Restricții de trafic în Capitală

Traficul rutier va fi restricționat în următoarele zile pe mai multe artere din centrul Capitalei, începând de miercuri, pentru funeraliile Regelui Mihai I.

Update: Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus, miercuri dimineață, în țară. Avionul militar cu sicriul a aterizat pe aeroportul Henri Coandă la ora 11:00, la Salonul Oficial. Înainte ca sicriul să fie coborât din avion au bătut clopotele în toată țara. La aeroport au fost prezenți membri ai Casei Regale, printre care principesa Margareta, Radu Duda, fostul principe Nicolae, însoțit de logodnica să, dar și de politicieni și reprezentanți ai Guvernului, printre care Ludovic Orban, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor.

Știre inițială

Potrivit Brigăzii Rutiere, miercuri, după ora 19:00, când cortegiul funerar va trece pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Sos. Kiseleff, precum și pe tronsonul dintre Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

Vineri, circulația va fi restricționată, începând cu ora 16:00, pe Aleea Colina Bucuriei și pe platoul de la baza acesteia și în zona Gării Băneasa, perimetrul delimitat de Str. Tipografilor și Gara CFR Băneasa. De asemenea, parcarea mașinilor în aceste zone va fi interzisă.

În ziua de sâmbătă traficul rutier se va restricționa, între 00:00 și 08:00, pe Calea Victoriei între Str. C.A.Rosetti și Aleea Kretzulescu, pe Str. Dem. I. Dobrescu între Bd. Nicolae Bălcescu și Calea Victoriei, precum și pe străzile care acced în acestea. Între orele 08:00 și 14:00, circulația rutieră va fi oprită pe Calea Victoriei, între Piață Victoriei și Str. Ion Câmpineanu, precum și pe străzile care acced în acest tronson, gradual în funcție de numărul participanților.

După ora 11:00, restricțiile vor fi impuse pe traseul de deplasare a cortegiului funerar către Palatul Patriarhiei: Palatul Regal – Calea Victoriei – Spl. Independenței – Bd. Unirii – Aleea Colina Bucuriei, iar începând cu ora 14:00, pe ambele sensuri, gradual, pe traseul de deplasare a cortegiului și pe străzile care acced în acesta de la Palatul Patriarhiei către Gara Băneasa:

Aleea Colina Bucuriei – Pod Șerban Vodă – Bd. I.C. Brătianu – Piață Universității – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Română – Bd. Lascăr Catargiu – Piață Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piața Presei Libere – Sos. București-Ploiești – Fântâna Miorița – Gara Băneasa, precum și pe Sos. București-Ploiești, între Piața Presei Libere și Pasajul Băneasa și Str. Tipografilor, între Sos. București-Ploiești și Bd. Poligrafiei.

Sursa text: news.ro / Sursa foto: ziare.com