Regele Mihai se simte hartuit de Dieter Stanzeleit, neamtul care sustine ca este fiul lui

Regele Mihai se simte hartuit, dupa ce presupusul sau fiu Dieter Stanzeleit tot incearca sa demonstreze cu acte false ca are sange albastru.

Avocatul regelui Mihai, Adrian Vasiliu, a declarat miercuri, ca documentele prin care Stanzeleit vrea sa dovedeasca faptul ca este fiul regelui sunt niste falsuri, fiind redactate cu pix cu pasta pe un tip de hartie care nu exista in acea perioada..

“Se simte hartuit, a facut si plangeri penale la Geneva, dar el (Dieter Stanzeleit – n.red.) are dreptul sa faca actiuni in justitie, le face. Candva, poate, vor exista si consecinte. In Germania, s-a constatat ca actele pe care le foloseste sunt contrafacute de catre Securitatea romana sau cine mai stie de catre cine. Sunt acte care sunt scrise pe hartie care nu exista pe vremea cand actele sunt datate, sunt acte scrise cu pix cu pasta, cand nu exista inca pixul cu pasta si mai exista acte de prin anii ’40 sau ’45, scrise cu imprimanta cu cerneala. Astea le-a stabilit un expert german, aceste lucruri sunt definitive si irevocabile”, a declarat Adrian Vasiliu.

Din anul 1994 pana azi, neamtul Dieter Stanzeleit vrea sa schimbe manualul de istorie, afirmand peste tot ca este unicul fiu legitim al Regelui Mihai. Dieter sustine ca are documente care ii confirma declaratiile, desi Casa Regala a negat in mai multe randuri afirmatiile lui Dieter Stanzeleit, despre care a a sustinut ca este un impostor.

In luna ianuarie a acestui an, cetateanul german Dieter Ztanzeleit a inaintat o actiune prin care solicita magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1 sa dovedeasca, in baza documentelor pe care s-a angajat ca le va aduce, ca este fiul Regelui Mihai I al Romaniei.