REGHECAMPF: Nu m-a sunat nimeni de la FRF dar oricum am un proiect de realizat la AL-HILAL

Laurentiu Reghecampf, antrenorul formatiei Al Hilal, a declarat, vineri, ca nu crede in varianta unui selectioner strain la echipa nationala, dupa plecarea lui Victor Piturca, mai ales ca in ultima perioada de timp tehnicienii romani au avut performante notabile.

“Sunt multi antrenori care pot lucra la echipa nationala, depinde de ce profil de antrenor cauta. Sunt solutii si cred eu ca va ajunge un antrenor care va face performanta la nationala. Nu cred in varianta unui antrenor strain si nu cred ca ar fi cazul. In ultima perioada antrenorii romani au facut performante si ar fi pacat sa nu punem un antrenor roman. Nu stiu daca Olaroiu ar putea veni, cred ca are aceeasi situatie ca a mea. Cred ca se poate gasi un antrenor care sa profite de jucatorii pe care ii are la dispozitie. Contra e un antrenor care a avut rezultate, sper sa se ia cea mai buna solutie. El e sub contract cu Getafe, dar cred ca ar fi un antrenor bun pentru nationala”, a declarat Reghecampf la Sport.ro.

CITESTE SI: VICTOR PITURCA nu mai este antrenorul echipei nationale. A reziliat contractul cu FRF de comun acord 

Tehnicianul roman a exclus posibilitatea sa preia conducerea tehnica a echipei nationale: “Nu m-a sunat nimeni de la federatie acum, am spus ca in momentul de fata altceva e important pentru mine. Am vorbit cu presedintele Burleanu inainte, dar acum nu. Am si spus ca in momentul de fata nu are rost sa-mi incarc memoria cu un lucru care nu se poate intampla. Am semnat un contract in Arabia Saudita, am ajuns in finala Ligii Campionilor Asiei. Am un proiect de realizat aici, mai ales ca cei din Arabia Saudita nu o sa-mi dea voie sa vin la nationala”.

Laurentiu Reghecampf considera ca Piturca pentru a reusi la Al Ittihad va trebui sa se adapteze la ceea ce inseamna tarile arabe: “Piturca a facut o miscare importanta, la o echipa foarte mare. Nu e usor sa se adapteze, dar trebuie sa se descurce. E o tara straina, dar cred ca orice antrenor care vrea sa faca performanta trebuie sa se adapteze. Cred ca trebuie sa se adapteze la ceea ce inseamna aceasta tara. Va fi un meci important cu Al Ittihad, dificil pentru noi. Vom juca si in cupa regelui, tot la ei acasa. Nu se pune problema ca Piturca sa aduca jucatori romani acum pentru ca nu mai e perioada de transferuri, poate din iarna s-ar putea intampla acest lucru”.

CITESTE SI: Gino Iorgulescu: Olaroiu mi-a spus ca renunta la tot pentru echipa nationala a Romaniei 

Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, si Federatia Romana de Fotbal au reziliat joi contractul de comun acord, tehnicianul semnand un contract pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudita

Victor Piturca, in varsta de 58 de ani, se afla in functia de selectioner al Romaniei din 1 iulie 2011, el aflandu-se la al treilea mandat la prima reprezentativa.

Sursa foto: sport.ro