Regimul de la DAMASC AMENINTA TURCIA si ARABIA SAUDITA sa nu intre in SIRIA

Regimul sirian a avertizat sambata cu privire la orice fel de interventie terestra straina pe teritoriul sau dupa informatii conform carora se are in vedere trimiterea de trupe saudite si turcesti in Siria, informeaza AFP.

“Orice interventie terestra pe teritoriul sirian fara autorizarea guvernului este o agresiune careia va trebui sa ne opunem”, a declarat seful diplomatiei siriene, Walid al-Moualem, intr-o conferinta de presa desfasurata la Damasc. “Nimeni sa nu se gandeasca sa agreseze Siria sau sa-i violeze suveranitatea, caci ii vom trimite (pe agresori), fie ei sauditi sau turci, in cosciuge de lemn in tarile lor. Aceasta va fi soarta oricui va dori sa participe alaturi de teroristi la agresiunea impotriva Siriei”, a adaugat el.

Trupele proregim au inregistrat numeroase succese in fata rebelilor, dupa interventia, incepand cu luna septembrie 2015, a aliatului rus in conflictul din Siria, noteaza France Presse.

Regimul presedintelui Bachar al-Assad ii considera teroristi pe militanti, rebeli si jihadisti, in slujba puterilor regionale precum Arabia Saudita, Turcia si Qatar.

CITESTE SI: ERDOGAN CERE TRAGEREA LA RASPUNDERE A RUSIEI PENTRU PRESUPUSE CRIME COMISE IN SIRIA

Sursa foto: caleaeuropeana