REGINA ANA a MURIT: Trupul neinsufletit al MAJESTATII SALE va fi adus azi in ROMANIA

Sicriul cu trupul neinsufletit al REGINEI ANA va fi adus in tara, marti, pe aeroportul Henri Coanda. La aeroport va fi rostita o rugaciune catolica de catre IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului BOR, informeaza Ziare.com.

“In ziua de marti, 9 august, la ora 15:15, sicriul cu trupul neinsufletit al regretatei suverane va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale, a reprezentantilor institutiilor statului si a membrilor Casei Majestatii Sale Regelui”, anunta un comunicat de presa al Casei Regale remis zilele trecute Ziare.com.

La Peles va fi oficiata o slujba ortodoxa de catre IPS Nifon, in prezenta IPS Ioan Robu, iar in Sinaia vor suna clopotele tuturor bisericilor ortodoxe si ale bisericii catolice. De marti, ora 17:00, pana miercuri, ora 18:30, sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles, unde sunt asteptate oficialitatile pentru a transmite condoleante.

CITESTE SI: REGELE MIHAI NU VA PARTICIPA LA INMORMANTAREA REGINEI ANA

Sicriul va fi transportat miercuri seara de la Peles la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitala. Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul reginei Ana vor putea veni, joi si vineri, de la ora 8:00 la ora 22:00. Sambata, la ora 10:55, sicriul va fi pus pe un catafalc in Piata Palatului Regal.

La ora 11:30, masina mortuara va pleca pe traseul Piata Palatului Regal – bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf si apoi catre Curtea de Arges.

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati. Regele Mihai nu va veni in Romania, la funeraliile reginei Ana, din cauza problemelor de sanatate. Casa Regala a anuntat ca decizia a fost luata la recomandarea medicilor. La funeralii vor veni patru dintre cele cinci fete ale cuplului regal, nu si Irina.

Sursa foto: realitatea