Regina Ana se simte mai bine si ar putea veni in Romania de Craciun

Principesa Margareta a declarat, sambata, ca sanatatea mamei sale, Regina Ana, este mult mai buna in prezent, precizand ca spera ca Regina Ana si Regele Mihai isi vor petrece Craciunul la domeniul regal Savarsin. 

Principesa Mostenitoare Margareta a vorbit despre familia sa, sambata dimineata, pe peronul garii Baneasa din Bucuresti, inainte de a pleca intr-o calatorie-simbol la Sinaia, cu trenul regal, dedicata Zilei Nationale a Romaniei. 

Aceasta a precizat ca Regele Mihai si Regina Ana nu pot sa participe la evenimentele organizate de Familia Regala pentru a marca ziua de 1 Decembrie, acestia nefiind in prezent in Romania. 

Citeste si: Principesa Margareta: 1 Decembrie este o zi mare, in care este bine sa fim uniti din nou

“(Regele Mihai, n.r.) a venit recent in Romania. Este prea mult sa fie tot timpul in avion”, a spus principesa Margareta, referindu-se la faptul ca Regele Mihai I a venit in Romania pe 19 noiembrie.

El a fost prezent atunci la evenimentul “Porti Deschise” la Palatul Elisabeta, la care aproximativ 1.200 de persoane i-au urat “La multi ani”, cu ocazia zilei sale de nastere si a zilei onomastice. Pe 25 octombrie, Regele Mihai I a implinit 93 de ani, iar pe 8 noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril, si-a sarbatorit onomastica. 

Pe de alta parte, intrebata de presa care este starea de sanatate a Reginei Ana in prezent, principesa Margareta a spus: “Se simte mult mult mai bine acum”.

Citeste si: Trenul regal a plecat cu membrii Casei Regale intr-o calatorie simbolica din Bucuresti spre Sinaia. Afla aici detalii

Totodata, raspunzand unei alte intrebari, principesa Margareta a spus ca spera ca Regele Mihai si Regina Ana vor veni de Craciun in Romania. “Speram. Nu stiu inca. Nu mi-au spus. Dar oricum va fi la Savarsin”, a mai spus principesa Margareta.

Anul trecut, Regina Ana a fost internata intr-un spital din Elvetia, dupa ce a fost diagnosticata cu o fractura la picior. Regina Ana ar fi alunecat pe iarba in curtea resedintei regale de la Versoix, iar medicii i-au pus piciorul in ghips. Recuperarea sa a fost extrem de delicata, avand in vedere varsta inaintata a Reginei Ana, dupa cum relatau la momentul respectiv, pentru presa, surse apropiate Familiei Regale. in acest an, Regina Ana a implinit varsta de 91 de ani.