Regina Elisabeta a IIa are un desert preferat pe care îl adoră și românii

Regina Marii Britanii, Elisabeta a IIa, are un desert preferat pe care și foarte mulți români îl consumă cu plăcere ori de câte ori au ocazia. Suverana a fost dată de gol de către Darren McGrady, cel care este bucătarul Casei Regale britanice de mai bine de 15 ani.

Regina Elisabeta a Iia este de-a dreptul înnebunită după clătite, unele un pic speciale, pentru care a conceput ea însăși o rețetă specială. Astfel, clătitele preferate de regina Marii Britanii sunt mai pufoase decât cele americane, care sunt puțin mai groase decât cele obișnuite, franțuzești. Iată ingredientele necesare: patru cești de faină, patru linguri zahăr tos, două cești cu lapte, două ouă, două lingurițe bicarbonat de sodiu, două lingurițe bitartrat de potasiu și două linguri de unt topit.

Un alt desert apreciat de regina Elisabeta a IIa este și tortul de ciocolată. „Atunci, Maiestatea Sa va astepta ca ultima porție să-i fie trimisa in camera, deoarece ii face placere sa manance si ultima felie. Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă o mică bucată în fiecare zi, până când rămâne în bucătărie o bucățică minusculă. Însă chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o pastrezi. Dacă lipsește o firimitură, ea remarcă acest lucru. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când se deplasează prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot, cu trenul”, a mai dezvăluit Darren McGrady.

Sursa foto: BBC