Regina Elisabeta a Marii Britanii a devenit strabunica

Zara Phillips (32 de ani), nepoata reginei Elisabeta a II-a si verisoara printului William si a lui Harry, a nascut astazi primul ei copil, potrivit unui anunt facut de Palatul Buckingham.

Fiica Printesei Ana de Scotia a adus pe lume o fetita de 3,5 kilograme la  Gloucestershire Royal Hospital. Proaspatul tatic, si fostul jucator de rugby, Mike Tindall, a fost prezent la nasterea fiicei sale, care este a 16-a in linie la tron. Palatul Buckingham a precizat ca “numele copilului va fi confirmat in scurt timp”. Zara Philips si Mike Tindall, in varsta de 34 de ani, s-au casatorit in iulie 2011. Zara Phillips a mostenit de la mama ei pasiunea pentru echitatie.

Ea a cucerit un titlu mondial in concursul complet, cu ”Toytown”, la individual, in 2006. Tot atunci, la Aix-la-Chapelle, a obtinut si medalia de argint cu echipa. La Jocurile Olimpice de la Londra, anul trecut, ea a ocupat locul 2 cu echipa Marii Britanii, in concursul complet. Are in palmares si trei titluri europene in 2005 si 2007.

Aflata pe pozitia a 15-a in ierarhia succesorilor la tron, Zara Phillips nu beneficiaza de un titlu de noblete si de niciun venit din partea Casei Regale. Aceasta dorinta a fost a mamei sale, Printesa Ana de Scotia, fiica Reginei Elizabeta a II-a.

Sursa foto: libertatea.ro