Reglementarea incertă a crypto monedelor poate “ucide” 10% dintre fondurile speculative până în 2019

Fondurile speculative care se ocupă de crypto monede ar putea avea în 2018 un an greu, anumite surse autorizate sursele preconizând că 10% dintre acestea ar putea fi închise în următoarele opt luni.

Bloomberg a raportat luni că prețurile mai scăzute ale activelor crypto au atras după sine o încetinire semnificativă a deschiderii fondurilor speculative. În 2017, peste 170 de fonduri speculative au participat la tranzacțiile de crypto monede, în timp ce în primele trei luni ale anului 2018 au apărut pe piață doar 20 de jucători noi.

În același timp, mai multe fonduri speculative au fost deja închise. Doar unul dintre ele, Protocolul Alpha, a anunțat public “potențialele riscuri de ale reglementării pieței” în momentul când a început să restituie investitorilor depozitele. “Capitalul nou a încetinit, chiar și pentru un fond speculativ puternic ca al nostru”, a declarat Kyle Samani, co-fondator al fondului american Multicoin Capital, pentru Bloomberg.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Nu numai fluctuațiile de pe piață, ci incertitudinea legată de reglementarea crypto monedelor au dus la schimbări semnificative. Potrivit informațiilor publicate de presă luna trecută, autoritatea de reglementare crypto din SUA, Comisia de Valori Mobiliare și de Burse (SEC), se pregătește să inspecteze cât mai multe fonduri speculative.

“Încă nu avem claritatea completă cu privire la faptul că suntem de fapt complet kosher”, a adăugat Joe Weisenthal în comentariile sale pentru Bloomberg referitoare la sentimentul general din rândul operatorilor de fonduri speculative din SUA. În timp ce există încă mai mult de 220 de fonduri speculative active, unele surse se tem că doar 50 vor putea să acumuleze capital suficient pentru a-și continua activitatea pe termen lung.