REGULAMENTUL de organizare si functionare a unitatilor de invatamant, APROBAT de ministrul Remus Pricopie

Ministrul REMUS PRICOPIE a semnat, luni, o serie de ordine printre care si unul prin care este aprobat REGULAMENTUL de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, au anuntat reprezentantii MInisterului Educatiei Nationale.

De asemenea, REMUS PRICOPIE a aprobat printr-un ordin Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarilor Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2014-2015, si a calendarului de administrare a acestora.

Totodata, au fost aprobate noile planuri-cadru de invatamant pentru clasele a IX-XII, filiera vocationala, profilul teologic, cultul romano-catolic, specializarea ghid turism religios si programele scolare din curriculumul diferentiat pentru clasele a IX-XII, filiera vocationala, profilul teologic, cultul romano-catolic, specializarea ghid turism religios.

Citeste si: Utilizarea TELEFONULUI MOBIL in timpul orelor, INTERZISA

Un al ordin a vizat modificarea ordinului nr. 3.081 din 6 februarie 2014 pentru aprobarea constituirii a trei grupuri de lucru romano-germane si a unui Comitet de coordonare pentru cooperarea in invatamantul profesional si tehnic dintre Romania si Baden Wurttemberg, Germania. Tot printr-un ordin a fost numit coodonatorul activitatilor de cooperare in invatamantul profesional si tehnic dintre Romania si  Baden Wurttemberg, Germania si al celor trei grupuri de lucru constituite in acest sens, pentru Curriculum, Formarea profesorilor si Informare si promovare.

Priciopie a mai aprobat si un ordin privind modificarea si completarea Metodologiei privind echivalarea pe baza ECTS/SECT a invatamantului universitar de scurta durata, realizat prin colegiul cu durata de trei ani sau institutul pedagogic cu durata de trei ani, cu ciclul I de studii universitare de licenta, pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5553/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si: Parintii vor incheia cu scolile un CONTRACT EDUCATIONAL cu drepturile si obligatiile fiecarei parti

Un ultim ordin a vizat aprobarea Metodologiei de organizare, desfasurare si finalizare a programului special de revalorizare a formarii initiale de asistent medical generalist dobandita anterior datei de 1 ianuarie 2007 pentru absolventii invatamantului postliceal sanitar.