Regulamentul SENATULUI a fost MODIFICAT

Plenul Senatului a adoptat, luni, o Hotarare privind modificarea si completarea Regulamentului Senatului in care au fost incluse si corelate, printre altele, unele atributii ale Comisiei pentru constitutionalitate recent constituite cu procedurile parlamentare, informeaza Agerpres. 

Astfel, un nou articol al Regulamentului Senatului prevede ca, “in cazurile de neconstitutionalitate constatate potrivit art. 146 din Constitutie, Senatul reexamineaza prevederile respective pentru punerea de acord cu decizia CCR si dezbate pe baza raportului Comisiei pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor CEDO”.

De asemenea, o alta modificare prevede ca transmiterea proiectelor de lege sau a propunerilor legislative Camerei Deputatilor, in cazul in care aceasta este competenta sa le dezbata si sa le adopte ca prima Camera sesizata, se face ca urmare a hotararii plenului Senatului si cu avizul Comisiei pentru Constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor CEDO.

Senatul a adoptat, in sedinta plenului din 26 octombrie, proiectul de hotarare prin care a fost modificat art. 66 din Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului, astfel incat sa prevada infiintarea Comisiei pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a hotararilor CEDO.

Sursa foto: gandul