REGULAMENTUL SENATULUI, MODIFICAT dupa votul in cazul DAN SOVA

SENAT, VOT, LEGE, INCOMPATIBILITATI, CALITATE DE PARLAMENTAR, FUNCTII CONDUCERE, SOCIETATI COMERCIALE, BANCI, ASIGURARI

Plenul Senatului a modificat marti articolul 173 din Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului in sensul in care acest for hotaraste asupra cererilor primite din partea Justitiei cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti.

Hotararea de modificare a Regulamentului Senatului a fost adoptata cu 109 voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva.

Vechea formulare a art. 173 din Regulament stipula ca “Senatul hotaraste asupra cererii cu votul majoritatii membrilor sai”. Articolul completat prevede ca “Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti”.

Citeste si: TARICEANU: Votul pentru SOVA a fost dat, nu se mai poate aplica noul REGULAMENT

Senatorii IOAN GHISE si CRISTIANA ANGHEL au solicitat ca modificarea sa vizeze “majoritatea senatorilor prezenti la vot”, respectiv “majoritatea celor care voteaza”.

“Eu nu voi avea nevoie de legea aceasta, dvs veti avea”, a spus CRISTIANA ANGHEL.

Presedintele de sedinta, IOAN CHELARU, a precizat ca formularea propusa plenului de Comisia pentru Regulament este sustinuta de prevederile constitutionale.

Citeste si: CCR a stabilit data la care va discuta sesizarea CSM referitoare la conflictul juridic iscat de votul lui SOVA

“Pentru a pune punct discutiilor pe acest subiect, dau citire art. 76 alin. (2) din Constitutie: ‘Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera’. Putem sa discutam pana maine acest lucru. Este foarte clar din acest punct de vedere”, a explicat Chelaru.