REGULI DE AUR pentru a SLABI RAPID dupa PASTE

Masa de PASTE este un prilej de voie buna alaturi de cei dragi si de feluri delicioase de mancare, dar are uneori si efecte mai putin placute cum ar fi kilogramele in plus.

Cateva REGULI DE AUR te pot ajuta sa SLABESTI RAPID dupa PASTE. O prima REGULA DE AUR este sa mananci mai des. Persoanele care si-au mentinut departe kilogramele in plus pentru ani buni mananca, de obicei, de cinci ori pe zi. Mesele usoare si frecvente iti tempereaza apetitul, cresc nivelul de energie si buna dispozitie si chiar imbunatatesc metabolismul, procesul de digestie arzand calorii.

Totodata, este bine sa bei multa apa. Setea este adesea confundata cu senzatia de foame, motiv pentru care este recomandat ca atunci cand simti nevoia de a rontai ceva sa bei apa mai intai. Apa ajuta si la senzatia de satietate.

Citeste si: 9 SPITALE din BUCURESTI vor asigura asistenta medicala de PASTE. 13 FARMACII sunt deschise NON STOP

De asemenea, trebuie sa eviti excesele de alcool. Alcoolul este o sursa de calorii. O bere de 0,330 de litri contine 150 de calorii, in timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-crema, echivalente fiecare cu un desert. Daca vrei sa slabesti, bea doar apa.

Nu se recomanda nici consumul bauturilor racoritoare. Acestea sunt o sursa majora de calorii si sunt foarte consumate, desi fluidele nu satisfac apetitul la fel de bine ca alimentele solide. Daca ai pofta de ceva dulce, ar fi mai bine sa rontai ceva fara prea multe grasimi decat sa bei un suc.

Citeste si: SEMNIFICATIA BUCATELOR de PASTE: MIELUL, OUALE ROSII, COZONACUL SI PASCA

In schimb, este indicat sa consumi mai multe proteine. Studiile sugereaza ca proteinele prelungesc senzatia de satietate mai eficient decat carbohidratii sau grasimile. Proteinele au nevoie si de mai multe calorii pentru a fi digerate, asadar este recomandat doar o cantitate mica in plus. Sunt recomandate sursele de proteine cu putine grasimi, precum iaurtul sau branza cu nivel scazut degrasime, bauturile si gustarile din soia, sau piept de curcan.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro