Regulile IGIENEI dentare, respectate de ELEVII din Sectorul 6

O echipa de medici stomatologi si viceprimarul sectorului 6, Gabriel Petrea, au vizitat vineri Scoala nr. 172 “Sfantul Andrei”, unde au constatat ca ELEVII respecta regulile unei IGIENE dentare sanatoase, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Astfel, vizitatorii au aflat ca ELEVII si-au periat corect dintii, au consumat fructe proaspete si, foarte important, nu se mai tem deloc de vizita la medicul dentist.

„Inca de la cele mai fragede varste, copiii trebuie sa se familiarizeze cu regulile unei IGIENE dentare sanatoase si sa inteleaga cat de importante sunt vizitele la medicul stomatolog. De la periajul corect al dintilor si pana la o alimentatie bogata in fructe proaspete, toate aceste aspecte contribuie la mentinerea sanatatii copiilor. Sunt convins ca isi vor pastra toate aceste obiceiuri si atunci cand vor mai creste”, a declarat Gabriel Petrea.  

Citeste si: Studiu: Patru din zece copii au carii la dintii permanenti

Unitatea de invatamant din cartierul Drumul Taberei a primit si in urma vizita aceleiasi echipe de medici si a viceprimarului Gabriel Petrea, care au promovat cu aceasta ocazie regulile unei IGIENE dentare sanatoase ELEVILOR din clasele primare. Peste 200 de scolari au primit atat sfaturi de la medicii dentisti despre cum pot sa-si mentina dintii sanatosi si despre periajul corect, cat si periute de dinti si mere.

La randul  lor, micii invatacei au promis ca vor respecta intocmai regulile unei IGIENE dentare sanatoase, asa cum le fusesera explicate si demonstrate. 

Sursa foto: Primaria Sectorului 6