Relația cu năbădăi dintre Joe DiMaggio și Marilyn Monroe! Varianta sportivului despre sfârșitul misterios al artistei

Jucătorul de baseball Joe DiMaggio și actrița Marilyn Monroe au avut o relație furtunoasă, care a dus la o căsătorie care a durat nouă luni. Au fost personalități puternice, dar complet diferite, ceea ce a făcut ca povestea lor de dragoste să se transforme într-un coșmar. Deși amândoi erau îndrăgostiți unul de celălalt, pasiunea lui DiMaggio a degenerat în obsesie și gelozie. Cu toate acestea, avea să rămână unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui lui Monroe până în ultimele clipe ale vieții acesteia.

În 1952, Marilyn Monroe era cea mai în vogă vedetă din SUA, iar Joe DiMaggio era cel mai cunoscut jucător de baseball din această țară. Dar frumusețea lui Monroe era irezistibilă, iar DiMaggio i-a cerut agentului său să-i aranjeze o întâlnire cu aceasta, potrivit lui Anthony Summers, autorul cărții „Zeița: Viețile secrete ale lui Marilyn Monroe”.

Monroe nu a fost entuziasmată deloc de această propunere, spunând: „Nu-mi vreau neapărat să-l cunosc. Nu-mi plac bărbații cu haine scumpe, mușchi mari și cravate roz. Mă emoționez.” Agentul a fost insistent și a informat-o cu privire la stilul și imaginea impresionante a lui DiMaggio, așa că Monroe a fost de acord cu o primă întâlnire. Cumva, și-a schimbat părerea despre vedeta din lumea sportului, iar pe 14 ianuarie 1954 cei doi s-au căsătorit în San Francisco.

Dar lucrurile au mers prost încă de la început. În primul rând, amândoi aveau interese și stiluri de viață total diferite. În timp ce Monroe avea curiozități de ordin intelectual, experimentând lucruri noi și străduindu-se constant să fie mai bună în ceea ce făcea, lui DiMaggio nu-i păsa câtuși de puțin de cultură, de călătorii sau de socializat.

În vreme ce ea mergea la diverse cursuri și participa la evenimente artistice și culturale, el stătea acasă, bea, fuma și… își aștepta soția. În al doilea rând, DiMaggio era obsesiv de gelos pe Monroe și imaginea pe care aceasta o proiecta. A încercat chiar să-i controleze cariera. DiMaggio a încercat să restricționeze scenele în care trebuia să joace îmbrăcată sumar. De exemplu, DiMaggio a fost pe platoul de filmare atunci când s-a turnat comedia romantică „The Seven Year Itch” („Șapte ani de căsnicie”), conform Vintage News.

A fost observat manifestându-se din ce în ce mai nervos. Spre deosebire de restul lumii, nu i-a plăcut deloc faimoasa scenă în care fusta lui Marilyn Monroe a fost ridicată de un curent de aer. S-au certat urât pe această temă. O lună mai târziu, la cererea lui Monroe, au divorțat. După despărțire, DiMaggio a participat la câteva ședințe de terapie psihologică, a renunțat la băut și au început să-l intereseze și alte lucruri în afară de baseball.

Deși presa l-a legat de multe femei celebre, DiMaggio a negat orice zvon. Revista People a titrat că DiMaggio a sperat întotdeauna în secret că el și Monroe aveau să fie din nou împreună. Și nu era departe de adevăr. După căsătoria ei nereușită cu scriitorul Arthur Miller, în 1961, Monroe a început din nou să caute compania lui DiMaggio.

Chiar dacă mândria părea să-l împiedice să reînvie relația, DiMaggio a continuat să aibă grijă de Monroe. Și-a sacrificat chiar și prietenia cu Frank Sinatra, după ce cântărețul a introdus-o pe Monroe în anturajul fraților Kennedy, în 1962. Și totuși, DiMaggio a externat-o de la clinica de psihiatrie Payne Whitney, după care actrița i s-a alăturat în Florida, unde locuia fostul sportiv, ajuns între timp antrenor al unui club de baseball.

Au devenit prieteni foarte apropiați, însă DiMaggio nu a renunțat la ideea de a redeveni un cuplu în cele din urmă. În această perioadă, presa specula că DiMaggion intenționa să o roage pe Marilyn să se recăsătorească. Dar toate aceste gânduri au fost spulberate brusc la 5 august 1962, când Marilyn Monroe a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles. Conform raportului autopsiei și anchetei toxicologice, cauza morții a fost intoxicația cu barbiturice.

Mass-media au scris că vedeta s-a sinucis, dar DiMaggio nu a crezut niciodată această variantă. La fel ca mulți alții, era convins că Monroe fusese ucisă. Multă vreme, a refuzat să vorbească despre Marilyn Monroe în public, în timp ce fiul lui a declarat că DiMaggio vorbise cu ea la telefon în noaptea morții sale și că totul părea în regulă.

DiMaggio a fost cel care i-a ridicat trupul de la morgă și care a organizat înmormântarea, interzicând accesul elitei de la Hollywood. De asemenea, a plătit în avans pentru ca un florar să îi pună pe mormânt un buchet de trandafiri de trei ori pe săptămână, timp de 20 de ani. În 2017 a fost publicată biografia „La cină cu DiMaggio: Amintirile unui erou american”, de frații Rock și John Positano. Potrivit lui Rock Positano, care era un prieten apropiat al lui DiMaggio, acesta a spus că a știut întotdeauna cine a ucis-o pe Marilyn.

„Am știut întotdeauna cine a ucis-o, dar nu am vrut să pornesc o revoluție în țară. Mi-a spus că cineva o va omorî în cele din urmă, dar am tăcut. Toți cei din familia Kennedy erau ucigași de femei și au scăpat mereu. Vor scăpa întotdeauna”, i-a spus DiMaggio lui Positano, potrivit cărții.  Dacă suspiciunile sale a fost întemeiate sau nefondate, nu vom ști niciodată. Ce rămâne de domeniul evidenței este că, dincolo de gelozie și obsesie, Joe DiMaggio a demonstrat un respect profund pentru Marilyn Monroe.

Sursa foto: wikimedia