RELU FENECHIU a fost transferat in cea mai moderna PUSCARIE din Moldova

RELU FENECHIU, fostul ministru al Transporturilor, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru CORUPTIE, a fost TRANSFERAT vineri, 27 februarie, in PENITENCIARUL VASLUI, au transmis surse din inchisoare pentru AdevarulEx-liberalul iesean a parasit inchisoarea ieseana fiind transportat intr-un judet vecin.

In PENITENCIARUL VASLUI, RELU FENECHIU va avea parte de conditii mai bune decat cele de la Iasi. Inchisoarea vasluiana a fost complet reabilitata in 2012, fiind una dintre cele mai moderne din Romania. Surse din PENITENCIARUL de maxima siguranta IASI au precizat reporterilor  ca RELU FENECHIU a fost transportat catre Vaslui ieri (n.red. vineri), la orele diminetii. “Confirmam transferul detinutului la care faceti referire (RELU FENECHIU n.r.) la PENITENCIARULUI VASLUI, mutare survenita ca urmare a schimbarii regimului de detentie”, a confirmat pentru sursa citata. Nicolae Toma, purtatorul de cuvant al PENITENCIARULUI VASLUI. 

CITESTE SI: RELU FENECHIU a dezvaluit motivul pentru care a ajuns la PUSCARIE 

REGIMUL de DETENTIE a fost schimbat in PENITENCIARUL VASLUI, RELU FENECHIU  va avea parte de conditii, demne de un hotel. Inchisoarea din Vaslui este nou construita fiind inaugurata (partial) in anul 2012. Detinutii incarcerati la PENITENCIARUL VASLUI dispun de dormitoare civilizate. Niciunul dintre ele nu are mai mult de patru paturi, de asemenea fiecare este dotat cu televizor, cu bai proprii, apa caldã.

Fiecare etaj al cladirii este dotat cu sala de mese si sali de recreere, in plus nu lipsesc nici saile de curs, biblioteca, un magazin alimentar si salle de sport, toate amenajate si complet utilate. Transferul lui RELU FENECHIU s-a realizat dupa ce, in prealabil, reprezentantii inchisorii iesene au schimbat regimul de executare a pedepsei din inchis in semideschis. Penitenciarul Iasi nu are regim de executare semideschis, fapt ce a dus la necesitatea transferarii lui RELU FENECHIU.

Din zona Moldovei, acesta ar mai fi putut fi transferat la Botosani, acolo unde, de asemenea, se executa pedepse in regim semideschis. Spre deosebire de vechiul sau regim, pe care RELU FENECHIU l-a contestat in instanta de mai multe ori, ex-liberalul va avea mai multe beneficii. Pe langa faptul ca are dreptul de a se deplasa neinsotit in interiorul inchisorii, Fenechiu va putea si sa iasa din penitenciar pentru a munci, lucru nepermis in cazul fostului sau regim de executare. 

CITESTE SI: Relu Fenechiu a comentat pe blogul sau discursul sustinut de Klaus Iohannis in plenul CSM 

„Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis pot presta munca si desfasura activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, in afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronica“, se arata in lege. 

In penitenciarul iesean, RELU FENECHIU a fost incadrat ca detinut cu risc de vulnerabilitate, acesta fiind cazat intr-un corp de cladire nou. Printre altele, acesta i-a avut colegi de celula pe fratele LUCIAN FENECHIU, dar si pe fostul procuror vasluian VASILE SELARU, eliberat recent dupa ce a fost batut de un alt detinut.

Sursa foto: gandul.info