Relu Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor,  a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, dupa ce si-a petrecut primele zile de la aflarea sentintei in arestul Politiei Municipale si la Sectia 3 din Copou.

Relu Fenechiu, care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul “Transformatorul”, a plans in prima zi de arest, informeaza postul Romania TV. El se afla intr-o camera a IPJ Iasi, alaturi de fratele sau Lucian si asociatul Bogdan Damian, care au fost condamnati in acelasi dosar.

Chestorul IPJ Iasi, Ioan Scripniciuc, a afirmat ca Fenechiu nu a avut parte de tratament preferential in timpul arestului, in ciuda supararii sale.

“Va asigur ca in arest nu avem camere de lux. Relu Fenechiu este tinut in conditiile in care sunt tinute toate persoanele din arest. Noi am luat toate masurile pentru a asigura drepturile si libertatile unei persoane condamnate”, a explicat acesta.

Citeste si: Relu Fenechiu a plans in fata judecatorilor

Aceasta nu este pentru prima oara cand Relu Fenechiu isi arata slabiciunea, el plangand si in fata completului de judecata, la ultima infatisare.

“Va fi introdus intr-un regim de carantinare si de observare timp de 21 de zile. Fiecare nou detinut, fie ca este in arest preventiv sau condamnat definitiv, are acelasi traseu custodial”, a spus purtatorul de cuvant al inchisorii, Gabriela Topoliceanu, adaugand ca regimul de executare va fi “stabilit de catre o comisie la maximum 30 de zile de la depunere”.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare. Acesta si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PNL, dupa care s-a predat, joi seara, la IPJ Iasi.

Sursa foto: realitatea.net