Relu Fenechiu isi asteapta sentinta in dosarul “Transformatorul”. Luni, o noua amanare UPDATE

UPDATE: 11.50: Sentinta finala in dosarul “Transformatorul”, in care este implicat fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, a fost amanata din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

La proces nu s-au putut prezenta inculpatii si nici avocatii acestora, argumentand ca au fost blocati in nameti. Completul de cinci judecatori de la ICCJ a aratat ca toti acuzatii si avocatii stiau de acest termen, mentionand ca “iarna nu e motiv de amanare”.

Magistratii au admis, insa, solicitarile si au stabilit un nou termen pe 28 ianuarie, ora 13:00, informeaza postul Digi 24.

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, ar putea sa afle, luni, sentinta in dosarul “Transformatorul”. Astazi are loc ultimul termen al acestui proces in care Relu Fenechiu a fost condamnat, vara trecuta, la cinci ani de inchisoare cu executare, decizia magistratilor determinandu-i si pe avocatii fostului ministru, dar si pe procurorii DNA sa faca recurs, ultimii solicitand o pedeapsa de 15 ani pentru Fenechiu.

In data de 7 ianuarie magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat sentinta in dosarul “Transformatorul” in cadrul caruia principalul inculpat este Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor.

Tot pe 7 ianuarie, instanta de la ICCJ a respins solicitarea lui Relu Fenechiu privind efectuarea a doua expertize in dosarul “Transformatorul”, in care acesta a fost condamnat anterior la cinci ani de inchisoare.

In aceaste conditii, instanta a respins cererea lui Fenechiu de efectuare a unei expertize contabile si a unei expertize de specialitate (energetica). Magistratii nu au fost de acord nici cu reaudierea unor martori, asa cum a cerut Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi, reconditionate, la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Relu Fenechiu a fost condamnat, pe 12 iulie anul trecut, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002 – 2004, si Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004 – 2005, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Sursa foto: bzi.ro