Relu Fenechiu mai asteapta. Sentinta in dosarul Transformatorul a fost amanata

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat sentinta in dosarul “Transformatorul” in cadrul caruia principalul inculpat este Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor.

La iesirea din sediul ICCJ, Relu Fenechiu le-a declarat jurnalistilor prezenti ca lucrurile au mers bine. “Imi era frica de un proces aranjat, insa eu am adus acte si probe la dosar si veti vedea ca voi iesi castigator. Nu exista prejudiciu la dosar si nici nu m-am imbogatit de pe urma afacerii respective”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi, reconditionate, la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Relu Fenechiu a fost condamnat, pe 12 iulie anul trecut, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002 – 2004, si Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004 – 2005, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Sursa foto: gandul.info