Relu Fenechiu: Noul ministru al Transporturilor ar putea fi ales marti, in Biroul Permanent

Relu Fenechiu

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a acordat, pentru Gandul, primul interviu dupa ce a fost schimbat de la Ministerul Transporturilor. Liberalul a dezvaluit ca s-a intalnit sambata cu premierul Victor Ponta, caruia i-a predat mandatul de la Ministerul Transporturilor, si a subliniat ca relatia sa cu premierul a ramas una buna.

Relu Fenechiu a mai spus ca initial a intentionat sa demisioneze sambata, insa dupa ce a vazut “spectacolul televizat”, l-a sunat pe Victor Ponta si l-a informat ca isi da demisia. Fostul ministru al Transporturilor a explicat ca nu exista un document oficial depus la Guvern, deoarece procedura constitutionala este revocarea. 

“M-am intalnit cu premierul si i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor. Pentru ca eu am o relatie cu premierul indeajuns de buna, i-am spus domnule gata, mi-am prezentat demisia. In prima faza ramasese sa ne intalnim a doua zi, dar dupa aceea i-am dat un telefon, vazand spectacolul televizat si eu i-am spus ca nu are niciun sens sa asteptam. Atat timp cat eu eram intr-un colt de tara, iar premierul era in alt colt de tara nu puteam sa imi prezint demisia decat telefonic.Dincolo de toate, procedura constitutionala este revocarea. Oficial am fost demis. Constitutional am fost revocat. Nu, nu, oficial, mi-am prezentat demisia. Nu exista o hartie facuta”, a declarat Relu Fenechiu, pentru Gandul.

In privinta nominalizarii persoanei care va ocupa fotoliul de ministru al Transporturilor, Fenechiu a spus ca PNL se va reuni, cel mai probabil marti, in Biroul Permanenent, pentru a discuta pe aceasta tema. In ceea ce priveste planurile sale de viitor, Fenechiu a marturisit ca acum nu mai are treaba si va intra in vacanta.

“Exista posibilitatea sa avem marti un Birou Permanent National pe aceasta tema (nominalizarea unui nou ministru – n.r.). O sa fac saptamana viitoare o conferinta de presa, probabil marti, si o sa va raspund la toate intrebarile. Nu are sens sa umblati dupa mine pe strazi. Acum nu mai am treaba. Am muncit jumatate de an, jumatate de an pot sa fiu liber. De caz nu ma pot ocupa pana nu vad motivarea judecatorilor”, a spus Relu Fenechiu. 

Foto: InCont